Setiap orang yang menyimpan emas ada matlamatnya. Perlu diinatkan bahawa, simpanan emas hanyalah salah satu alternatif kaedah simpanan kewangna  yang ada didunia ini. Sama seperti simpanan di bank, fixed deposit, tabung haji, asb, ahb dan sebagainya. Semua kaedah itu kita pilih atas dasar menyimpan untuk jangka masa yang panjang dan lebih selamat. Adapun dengan menyimpan emas, matlamatnya masih juga sama, iaitu untuk kukuhkan kewangan semasa kita.

Bila niat dan matlamat sudah jelas, kita akan lebih mudah untuk memulakan dan membuat simpanan secara konsisten walaupun amaun nampak biasa-biasa atau mengikut kadar kemampuan semasa kita. Berapa banyak simpanan itu tidaklah penting, (selagi anda tau matlamat nak capai dan bila) tapi perbuatan yang konsisten itulah yang akan membawa kita ke matlamat dengan mudah dan jayanya.

So pepagi ni, jom kita pasang niat nak kumpul emas, contohlah  mula dengan 5grams ni untuk apa? niat bagi jelas k n mudah nak capai target insyaallah. 😉
📮kelas diri/education fi
📮travel
📮umrah/haji
📮deposit rumah/tanah
📮simpanan jangka panjang
📮apa saja matlamatnya
.

Ya simpan emas kena ada matlamat jelas. Tuliskan didalam buku nota anda, untuk apa sebenarnya. Biar ia jelas di minda dan berbekas dihati, baru nampak manfaatnya.
.
5g gold bar
💓 hanya RM1,100
💓ketulenan 999.9
.

Siapa yang nak mula hari ini, boleh klik link dibawah ni k. Mudah-mudahan urusan dan niat baik anda dipermudahkanNya jua. =)

http://bit.ly/2JPPf2V