Trend Beli Belah Terkini di PG Mall

Lama saya tak menulis di blog sini. Hari ini terpanggil untuk berkongsi info apa yang menjadi trend terkini beli belah atas talian terutamannya di PG Mall. Beberapa tahun dulu, saya tak pernah tahu akan penggunaan wasap ni, begitu juga dengan e-banking. Biasanya untuk berhubung dengan ramai orang, saya lebih suka telefon dan mesej, namun setelah…

Ebuku CETAK SENDIRI BUKU ANDA

“Mas, camana awak proceed untuk buat buku tu? Saya dah ada manuskrip, tapi stuck untuk move ke next steps.” Biasa saya dapat soalan camni bila bertemu dengan orang-orang terdekat dan rakan lama. dan kebiasaanya saya memang tak sempat nak cerita panjang sebab jumpanya sekejap saja. Mereka pula orang-orang yang pada hemah saya, mempunyai ilmu dan…

Sedikit ULASAN PENANTIAN BUKU PUISI PERTAMA

Lama menanti buku pertama ni, prosesnya dijangka cepat. Tapi aturan Dia sedikit berbeza dengan plan diri ini. Justeru santai ajer meneleku proses penerbitan buku ini, raikan dengan tenang, ia nak muncul awal Ramadhan juga nampaknya. Alhamdulillah ISBN buku baru dapat tadi, tunggu untuk proses CIP/PDP pula dan insyaallah minggu ini dapat disetelkan. Kenapa tulis buku…

Tulis Aspirasi Puisi Jiwamu

Sebenarnya ada satu perkara yang sangat mengujakan Mas dalam hidup ini, energinya sangat real dan boleh dirasai secara penuh sedar bila ini sedang melanda diri Mas, ia adalah menulis puisi. Ya menulis puisi. Pelik bunyinya kan tapi itulah yang Mas memang rasa. Menulis puisi adalah antara satu perkara yang sangat menghidupkan jiwa dan diri Mas….

Resepi Sahur Ramadan

Resepi Sambal Paru Losong 1/2 kg paru lembu 10 ulas bawang merah 3 ruas bawang putih 4-5 sudu besar lada giling (nak lagi sedap cili kering giling) 1/2 kotak santan Ayam Brand 1 batang serai atau sehelai daun kunyit (optional) Nisang secukupnya atau gula melaka (yang seangkatan dengannya la) 😉 Garam secubit Langkah1: Uruskan paru…

Salam Ramadan

Cepatnya masa berlalu, kejap jer dah masuk Ramadan lagi. Alhamdulillah masih diberi peluang dan ruang untuk sama-sama menikmati Ramadan kali ini. =) Ramai yang bertanyakan Mas, gold bar edisi Raya dah sampai ke belum. Semua tak sabar nak dapatkan edisi raya 1 gram gold bar kali ni desainnya pada pandangan Mas agak comel. Ada yang…

Apa disebalik PG KOD anda.

Alhamdulillah untuk semua yang dah ada PG KOD, ini bermakna anda dah berjaya membuka akaun Public Gold untuk simpanan emas. Tahniah. Dengan PG KOD tersebut anda boleh mengakses 3 akaun yang berikut: Public Gold www.publicgold.com.my PG Mall di www.pgmall.my Aurora Italia di www.auroraitalia.net Public Gold di www.publicgold.com.my Apabila anda mengakses website PUBLIC GOLD, anda boleh…

EPP4 untuk Barang Kemas PG Jewel

Ini adalah cara mudah untuk anda mahu menggunakan kaedah EPP4 di platform PG Mall. Kaedah EPP4 adalah Easy Payment Purchase yang kini boleh dimanfaatkan untuk semua barang kemas PG Jewel sebannyak 4 kali bayaran sahaja. Langkah 1: Pilih produk PG Jewel Pembeli boleh login atau daftar belian di PG Mall (https://pgmall.my/register?referralPgCode=PG00109522) Belian minima RM1000 dan…

Sinopsis BUKU DIRI YANG KEMBALI

Hari ini nak cerita sikit pasal sinopsis buku pertama Mas ni. =) Secara asasnya buku ini mengandungi puisi-puisi bertemakan motif pencarian diri dalam menemukan tujuan sebenar diri. Ia sebuah kisah perjalanan hidup yang seketika terjatuh dan kini dalam momentum untuk bangkit kembali. Situasinya lebih mudah dikisahkan dalam bentuk puisi kerana detik itu, ada banyak ilham…

Jual Emas Lama di Public Gold

Kebelakangan ini, ramai yang bertanyakan isu ini kepada Mas. Bagaimana jika dalam simpanan barang kemas atau koleksi emas anda ada emas dalam kategori berikut: barang kemas yang ada kerosakan, patah, kemek atau apa jua kategori rosak barang kemas desain lama yang dalam hati rasa nak di tukar dengan desain baru =) jongkong emas yang tidak…

Hai! Apa khabar?

Sedikit berita mengenai buku puisi ini Alhamdulillah semoga kalian baik-baik saja dan lebih gembira hari ini. Maaf, agak lama dah tak berkongsi info emas di sini. Selalu ingat nak kongsi lebih banyak tips simpanan emas, namun kekangan masa Mas agak terbatas kebelakangan ini. Mas dalam proses menyiapkan naskhah buku yang pertama sebenarnya ni. Doakan ia…

Dah Raikan Diri Bulan Januari 2019?

Pejam celik pejam celik, tub-tub dah nak masuk bulan kedua dalam tahun 2019. Justeru di hari-hari terakhir januari ni,. Mas suka nak ingatkan sahabat sekalian untuk meraikan diri anda untuk apa jua status kerjaya anda sekarang; bekerja kerajaan atau swasta bekerja sendiri/berniaga atau usahawan surirumah pelajar dan apa saja, you name it ok. Ini masa…

Wahai wanita, belajar untuk menyayangi dirimu terlebih dahulu

Ketahuilah sayang bahawa untuk menganggap semua perasaan kita di fahami pasangan itu adalah sangat mustahil kecuali tahap komunikasi kita dengan pasangan adalah sangat jelas. Kejelasan yang dimaksudkan disini adalah dengan membuka ruang ekpresi dirimu ke tahap yang sangat terbuka. Contohnya begini, anda mahu pergi jogging bersama suami di satu taman berdekatan dengan rumah anda. Anda…

SIMBOLIKNYA 0.5 GRAM TERIMA KASIH

Mudah sebenarnya nak meraikan atau berterima kasih kepada seseorang di atas kebaikan yang diberi, ucapkan “terima kasih.” 💖 Atau untuk jadikan ia memori yang lebih indah, kata-kata “terima kasih” ini boleh diterjemahkan dalam bentuk hadiah berharga. 😍 Di Public Gold, ada desain khas jongkong emas yang penuh kata-kata terima kasih pelbagai bahasa. Jujurnya, ia desain…