Biasa orang perempuan, awal bekerja lagi dah mula simpan emas kan. 👏 Tahniah kalau dah buat ni awal-awal.

Berbeza dengan saya. Tak pernah beli emas apatah lagi simpan hatta barang kemas 916 walau seketul. 😅

Saya pernah berniaga online 7-8 tahun lepas. Hasil niaga tersebut saya simpan dalam bentuk tunai. Buka akaun sana sini. 😎

Simpan tunai elok-elok, lepas tu tengok ehh dah takde. Magik sangatkan. Semagik itulah fikiran saya duk teringat tunai walau di mana ia berada. 🤭😂 Cek punya cek rupanya abis saya guna buat rolling suppliers. 👀

Ini adalah kesilapan terbesar dalam urus tunai. 😭😭 Sudahnya tunai saya helok jer bertukar menjadi stok yang sehingga kini stuck untuk dijual. 🥴

Mulai saat itu, saya mula cari alternatif lain untuk teguhkan simpanan tunai tanpa ada simptom kebocoran lagi.

Alhamdulillah saya jumpa penawarnya. Rupanya ada dengan emas. 💪💃🏻

Dah tu start beli emas dalam bentuk barang kemas 916 untuk simpanan. Itu pun sebentuk cincin emas yang berharga RM650 di Habib Jewel. Ini berlaku 3 tahun lepas, hmm barulah jugakan.

Beberapa kalilah juga duk ulang beli kakah emas ni plus kerugian dek tak ada pengetahuan pasal emas waktu itu rupanya sangatlah menyakitkan haha. Duit habis bayar kos yang tak perlu menyebabkan saya tak dapat pun grams setara nilai duit saya. 😭

Akhirnya barulah saya tahu rupanya simpan emas ni yang terbaik adalah emas ketulenan 999.9. Ya Allah kesiannya rasa diri sendiri. Haha

Emas 999.9 ni biasanya ada disediakan dalam bentuk jongkong emas dan dinar. 🤩 Bermulalah eksplorasi saya dengan emas dan alhamdulillah sebenarnya best bila kita dah tau selok belok emas ni.

Seronok! 😘🤩Rupanya ada kaedah betul. Punyalah happy bila saya dah dapat solusi tabungan untuk kewangan saya sehingga saya rasa, “aku patut kongsi simpanan emas dengan ramai orang terutamanya usahawan wanita mahupun yang berkerjaya.”

Itu nekad saya. Saya tak nak kesilapan yang sama berulang kepada sahabat wanita saya di luar sana.

Justeru bulan baik ni, suka saya nak berikan HADIAH untuk anda lagi. PERCUMA jer tau ebook ni untuk bacaan awal atau saja tambah pengetahuan simpanan emas.

  • ebook SIMPANAN AKAUN EMAS GAP
  • ebook MUDAHNYA KIRA KOS BARANG KEMAS

Tak ada kos tambahan, cuma saya mohon emel saya ajer k. Saya bagi kepada yang betul-betul nak. Saya bagi di emel.

Nak tipsimpananemas lebih, mohon ikuti channel telegram maslianaibrahim.