Ramai orang suka giler kat seketul bar emas gini. πŸ™‹πŸ»β€β™€οΈ semakin berat gram emasnya, semakin tinggi nilai dan harganya, betul?😊 Di Public Gold, kami sediakan kaedah ansuran emas yang boleh dibuat secara 4 kali dan 10 kali. Dan kaedahnya juga patuh syariah. πŸ˜‹

Justeru usah terlalu risau bila melihat emas, setiap orang yang ada pendapatan masuk setiap bulan tak kisah samaada gaji bekerjaya atau dari sumber perniagaan sendiri tetaplah ada PELUANG BESAR untuk membina “force saving” dengan emas. Kenapa saya suka tekankan “ada pendapatan masuk setiap bulan” sebagai kunci untuk setiap kita sedar bahawa kita sentiasa ada pilihan untuk buat. Buat apa? Buat simpanan emas secara konsisten. Semasa kita masih ada pendapatan itulah masa terbaik untuk mula sebab satu masa pendapatan tu dah tak ada lagi, itu waktu yang paling lewat untuk mula. Sementara ia masih ada, itulah peluang yang Allah berikan kepada kita, kita simpan insyaallah kita akan ada tapi bila kita tak mula-mula pun simpanan, logikanya adalah memang takkan ada simpanan emas tersebut.

Usah berkira-kira nak mula, alaaa banyak komitmen laa bulan ni tak dapat nak konsisten. Usah terlalu selesa dengan kehidupan hari ini, keluar dari zon selesa itu dan letakkan diri kita di zon tak selesa. Agak-agak apa zon tak selesa tu? Zon membuat simpanan secara konsisten.

Dapat gaji, congakkan 10% dari amaun gaji tadi dan pejam mata buat force saving, lagi mudah buat auto debit terus. Katakan gaji bulanan adalah RM3000, ambil 10% dan terus simpan ke dalam akaun GAP emas Public Gold. Wajib buat dan percayalah ia tak mudah jika tak pernah lakukan. Justeru cabar diri sendiri untuk ada habit menyimpan seperti ini dan lepas simpan, lupakan sehingga masuk gaji seterusnya.

Siapa yang nak tau lebih kaedah ni dan rasa perlu cuba demi mencipta β€œforce saving” sementara dia masih ada pendapatan yang sentiasa masuk setiap bulan? πŸ™‹πŸ»β€β™€οΈ

Meh sini hakak bantu. πŸ’