Ebuku CETAK SENDIRI BUKU ANDA

“Mas, camana awak proceed untuk buat buku tu? Saya dah ada manuskrip, tapi stuck untuk move ke next steps.” Biasa saya dapat soalan camni bila bertemu dengan orang-orang terdekat dan rakan lama. dan kebiasaanya saya memang tak sempat nak cerita panjang sebab jumpanya sekejap saja. Mereka pula orang-orang yang pada hemah saya, mempunyai ilmu dan…

Sedikit ULASAN PENANTIAN BUKU PUISI PERTAMA

Lama menanti buku pertama ni, prosesnya dijangka cepat. Tapi aturan Dia sedikit berbeza dengan plan diri ini. Justeru santai ajer meneleku proses penerbitan buku ini, raikan dengan tenang, ia nak muncul awal Ramadhan juga nampaknya. Alhamdulillah ISBN buku baru dapat tadi, tunggu untuk proses CIP/PDP pula dan insyaallah minggu ini dapat disetelkan. Kenapa tulis buku…

Tulis Aspirasi Puisi Jiwamu

Sebenarnya ada satu perkara yang sangat mengujakan Mas dalam hidup ini, energinya sangat real dan boleh dirasai secara penuh sedar bila ini sedang melanda diri Mas, ia adalah menulis puisi. Ya menulis puisi. Pelik bunyinya kan tapi itulah yang Mas memang rasa. Menulis puisi adalah antara satu perkara yang sangat menghidupkan jiwa dan diri Mas….

Sinopsis BUKU DIRI YANG KEMBALI

Hari ini nak cerita sikit pasal sinopsis buku pertama Mas ni. =) Secara asasnya buku ini mengandungi puisi-puisi bertemakan motif pencarian diri dalam menemukan tujuan sebenar diri. Ia sebuah kisah perjalanan hidup yang seketika terjatuh dan kini dalam momentum untuk bangkit kembali. Situasinya lebih mudah dikisahkan dalam bentuk puisi kerana detik itu, ada banyak ilham…

Hai! Apa khabar?

Sedikit berita mengenai buku puisi ini Alhamdulillah semoga kalian baik-baik saja dan lebih gembira hari ini. Maaf, agak lama dah tak berkongsi info emas di sini. Selalu ingat nak kongsi lebih banyak tips simpanan emas, namun kekangan masa Mas agak terbatas kebelakangan ini. Mas dalam proses menyiapkan naskhah buku yang pertama sebenarnya ni. Doakan ia…