Apps Akaun GAP dari Public Gold

Lama saya tak menulis di sini, dek sibuk dengan penerbitan buku antologi puisi pertama berjudul Pabila Hawa Berdendang baru-baru ini. Ada banyak yang saya nak kongsikan sebenarnya, insyaallah satu persatu ya. =) Ok hari ni nak kongsi info menggunakan applikasi mudah untuk GAP-PGGroup. Ini adalah aplikasi khas untuk anda yang ada akaun GAP. Saya suka…

Strategi Penyimpan Emas

Sebelum bermula dengan emas, ketahui terlebih dahulu posisi diri kita sebagai pelabur atau penyimpan? Jika ditanya pada Mas, lebih selesa dengan kategori penyimpan emas berbanding kepada pelabur. Kriteria penyimpan emas adalah belian emas dibuat secara berkala kecil ikut bajet semasa yang ada dan konsisten. Justeru sebagai penyimpan, biasanya fokus dan mindanya lebih cenderung kepada perkembangan…

BungaMas, bar emas paling cantik & ekslusif

Jika ditanya Mas antara banyak-banyak corak bar emas Public Gold, yang mana satu paling disukai? Jawapannya pastilah desain BungaMas. Ya desain ni memang sangat cantik sebabnya ia bermotifkan SONGKET. Boleh tengok kehalusan corak songketnya pada bar emas BungaMas ni, tempaan teliti dan sangat berseni. Ini antara yang paling mengujakan kalau nak beli emas. =) Bayangkan…

Terbaru di Akaun GAP Anda

Haa ini antara feature terkini yang ada di akaun GAP Public Gold personal anda ya. Anda boleh buat tukaran emas anda di akaun GAP ke bentuk tunai di C Wallet PG Mall. namun harus di ingatkan C Wallet bukanlah tempat ana mengeluarkan wang tunai melainkan di C Wallet tunai anda boleh digunakan untuk membuat belian…

3 Cara Mudah Beli Emas

Ada kala perkataan ‘beli’ agak menggerunkan ramai orang kerana ia memberi makna seolah duit kita habis untuk membeli emas. Sebenarnya dalam konteks ini, “beli emas” adalah membawa maksud menukarkan nilai duit tunai anda ke dalam bentuk emas yang memberi lebih nilai kepada pemiliknya. Hakikatnya duit anda tidak kehabisan tetapi ia telah ditukarkan kepada bentuk lain…

Selamat Datang 2019

Alhamdulillah, masih diberi peluang untuk terus hidup hingga ke saat ini. Biasanya bila disebut tahun baru ni, Mas mesti teringat akan impian-impian tahun baru yang biasanya akan ditulis sebelum masuk tahun baru. πŸ˜‚ Menulis impian adlaah perkara yang agak mengujakan pada Mas sebab ia memberi satu suntikan semangat luar biasa untuk gapai. Dan biasanya impian-impian…

Promosi DEALER Januari 2019

Promosi Dealer Terbaik 2019πŸ‘πŸ‘πŸ‘ 1)Tawaran Istimewa untuk β€œDealer Recruitment Driveβ€πŸ”΅ Jadi DEALER hanya dengan belian serendah  50 grams akaun GAP dalam 1 resit. πŸ‘πŸ— Terhad untuk 100 pax sahaja. πŸ§πŸ— Tempoh promosi: 1st Januari – 31st Januari 2019. 2) EASY PURCHASE PAYMENT* (EPP10) β€œDealer Recruitment Driveβ€πŸ”΄ Jadi PRIORITY DEALER  hanya dengan belian minima 150 gram…

Tawaran 1 gram Gold Bar Sempena tahun 2019

Tahun 2019 semakin hampir, dengan berita harga emas bakal melonjak lagi. Ini masa terbaik untuk buat belian atau simpanan emas. Mas suka sangat nak kongsi kenapa simpanan emas ni menjadi satu kaedah yang agak penting selain daripada kaedah-kaedah dan fasiliti kewangan yang lain. Ini adalah berdasarkan pengalaman sendiri yagn ketirisan simpanan tunai. Pedih tau berniaga…

Apa TUJUAN simpan emas?

Jumaat, 14.12.18 Mas hadir ke seminar emas anjuran Public Gold disini. Tuan penceramah hari itu adalah Tn Azman, seorang yang banyak pengalaman dalam bidang ini. Apa yang nak dikongsikan disini mungkin perkara biasa, tapi ia masih relevan untuk diteliti lagi. Mudah saja soalan beliau, apa tujuan anda simpan emas? Sebelum memulakan simpanan emas, ada faktor…

PG Mall Medan Pemasaran Produk Era Digital

Ini kisah antara sahabat online yang menyahut perkongsian Mas setelah balik JLT ke36 baru-baru ini. Bila Mas berkisahkan kepadanya mengenai PG Mall adalah peluang terbaik untuk dia pasarkan produk niaganya disitu. Dua hari lepas, Mas dapat berita yang mana produknya telah lulus untuk pameran, walaupun hanya bermula dengan 1 produk yang diluluskan. Beliau mempunyai rangkaian…

Tips Capai Target Simpan Emas

Jom baca cara-cara yang mungkin sesuai untuk dijadikan panduan menyimpan emas setiap bulan mengikut bajet dan keperluan kewangan masing-masing. Situasi #1: En Ali mempunyai bajet RM200 untuk di alihkan kepada simpanan emas daripada jumlah pendapatan bulanan beliau. Apa yang En Ali boleh lakukan adalah seperti berikut: Membuka akaun emas GAP untuk dirinya dengan mulaan RM200…

Jongkong Pelaburan Emas & Dinar

Ramai juga dari kalangan pelanggan dan sahabat yang bertanyakan perihal perbezaan antara  jongkong emas dan syiling dinar yang terdapat di Public Gold. Sebenarnya ia masih emas dengan sifat-sifat yang sama, cuma kategori yang berbeza. =) BENTUK keduanya berbeza. Jongkong emas lebih dikenali dengan bentuk petak atau bersegi empat, manakala dinar adalah berbentuk bulat iaitu seperti…

Kenapa Produk anda Wajib Ada di PG MALL

Era kini adalah era digital dimana semua produk perniagaan boleh dijual di atas talian. Kuasa membeli diatas talian tersangatlah besar biar apa pun keadaan ekonomi negara mahupun individu itu sendiri. =) Ia terbukti dengan kemunculan pelbagai platform atas talian yang memberi peluang banyak untuk usahawan memasarkan produk  mereka diatas talian dengan lebih mudah dan cepat….

Akaun GAP Emas Public Gold

Posted by Masliana Ibrahim on Friday, 30 November 2018 Apa itu  akaun GAP Public Gold? GAP adalah singkatan untuk “Gold Accumulation Program” atau dengan lebih mudah lagi ia akaun akumulasi emas. Akaun GAP adalah akaun simpanan emas Public Gold, konsep yang sama seperti akaun simpanan tunai kita di bank. πŸ’° Siapa yang disarankan untuk buka…

Kenapa Pendapatan Pasif itu Penting?

Apakah yang dinamakan pendapatan pasif dan pendapatan aktif? Seringkali kita mendengar vokab ini dalam kehidupan seharian kan. Ok jom teruskan bacaan penulisan untuk topik ini. Pendapatan pasif adalah sebuah pelaburan atau usaha yang dibuat sekali tapi pulangannya berkali-kali. Manakala, pendapatan aktif pula adalah usaha yang diulang buat (aktif) bagi membawa hasil yang berkali-kali. Contoh pendapatan…

Kenapa saya pilih Public Gold

Ini kisah benar dari pengalaman sendiri. =) Sejak beberapa tahun dulu, saya memang terlibat dalam perniagaan atas talian. Inilah punca pendapatan keluarga saya ketika itu. Namun, ada satu ketika saya dapati simpanan tunai semakin susut dan ada saat yang ia tiada. Ini sering berlaku apabila tiba masa untuk buat pusingan modal, saya biasanya terpaksa menggunakan…

Sayanglah nak jual balik Emas! 😱

Benarlah jiwa manusia memang fitrahnya sukakan emas. Begitulah fikiran kita, emas untuk disimpan. Namun, kena ingat baik apa matlamat kita simpan emas tersebut. Untuk apa. Adakah untuk perkara-perkara berikut: Deposit atau belian rumah dan tanah Simpanan mengerjakan haji/umrah Buat belanja semasa mengembara keliling dunia Pendidikan anak-anak atau yuran belajar kelas khas pembangunan diri Hantaran tunang…