Apps Akaun GAP dari Public Gold

Lama saya tak menulis di sini, dek sibuk dengan penerbitan buku antologi puisi pertama berjudul Pabila Hawa Berdendang baru-baru ini. Ada banyak yang saya nak kongsikan sebenarnya, insyaallah satu persatu ya. =) Ok hari ni nak kongsi info menggunakan applikasi mudah untuk GAP-PGGroup. Ini adalah aplikasi khas untuk anda yang ada akaun GAP. Saya suka…

Kaedah Belian Emas di Public Gold

Kaedah Belian Emas di Public Gold 1. 𝙊𝙪𝙩𝙧𝙞𝙜𝙝𝙩 𝙥𝙪𝙧𝙘𝙝𝙖𝙨𝙚 – Belian terus. Bayar harga penuh dan anda pergi ambil di mana-mana pejabat Public Gold yang berhampiran. 2. 𝙎𝙮𝙖𝙧𝙞𝙖𝙝 𝙀𝙋𝙋 4𝙓 – Anda boleh bayar dalam tempoh 4 bulan. Habis bayar baru ambil di pejabat Public Gold. Kalau habis bayar awal, boleh ambil awal. 3. 𝙎𝙮𝙖𝙧𝙞𝙖𝙝…

Ansuran 10 kali Simpan Emas

Ada berita baik ni.😉 Public Gold melanjutkan tempoh promosi Syariah EPP 10x untuk bar emas BungaMas sehingga Jumaat 31/1/2020. Maksudnya awak boleh membeli gold bar BungaMas dengan bayaran selama 10 bulan. Bayaran EPP premium dikecualikan. Jimat tau awak.💪 Juga, setiap belian 10 gram, awak layak mendapat 10 entry cabutan bertuah menang Iphone 11 🥳 Promosi…

Edisi Raya 2020 Memang Rare

Haa inilah desain dan koleksi yang dinantikan ramai pengumpul emas bar 1 gram Public Gold, setiap tahun pasti ada desain yang comel dan menarik untuk mereka. Set ini sudah pun dilancarkan pratempahnya minggu lepas sempena CNy barangkali. =) dan hari ini saya dimaklumkan sudah habis di booked pembeli sebanyak 10,000 units pada pratempah bacth pertama….

Kempen LoveU 3k di PG Mall

Bebaru ni PG Mall mengadakan Loveu 3K Campaign dan ianya masih berjalan. Kempen ini adalah untuk menggalakkan pengguna membuat pembelian barang keperluan di platform PG Mall. Setiap bulan pada 15 dan 30 haribulan, PG Mall akan mengadakan cabutan bertuah bagi pelanggan yang telah membuat belian minima RM30. Alkisahnya awal bulan December bebaru ni, Mas buat…

Strategi Penyimpan Emas

Sebelum bermula dengan emas, ketahui terlebih dahulu posisi diri kita sebagai pelabur atau penyimpan? Jika ditanya pada Mas, lebih selesa dengan kategori penyimpan emas berbanding kepada pelabur. Kriteria penyimpan emas adalah belian emas dibuat secara berkala kecil ikut bajet semasa yang ada dan konsisten. Justeru sebagai penyimpan, biasanya fokus dan mindanya lebih cenderung kepada perkembangan…

Buku Rujukan Ilmu Emas

Tahun 2020 dah semakin hampir, impian untuk menyimpan emas masihkah menjadi sekadar impian atau sudah dimulakan dengan tindakan sebenar? Memana pun jawapannya its ok, jika masih belum mula tiada istilah lewat untuk mula. Jadikan tahun 2020 ini sebagai pemangkin baru untuk menyimpan emas dengan lebih tegar. Jika dah berjaya mulakan tahun ini, alhamdulillah dan TAHNIAH…

Tawaran Hebat 11.11 di PG Mall

Sedia maklum bahawa 11.11 yang bakal tiba nanti ni akan ada acara jualan besar-besaran di PG Mall. Ada banyak tawaran yang menarik kerana banyak produk yang dijual pada harga runtuh sebanyak 50% hingga 70%, hari ini saja untuk produk terpilih. Anda yang suka membeli belah pada musim tawaran lebat seperti ini dianjurkan turut sama melihat…

BungaMas, bar emas paling cantik & ekslusif

Jika ditanya Mas antara banyak-banyak corak bar emas Public Gold, yang mana satu paling disukai? Jawapannya pastilah desain BungaMas. Ya desain ni memang sangat cantik sebabnya ia bermotifkan SONGKET. Boleh tengok kehalusan corak songketnya pada bar emas BungaMas ni, tempaan teliti dan sangat berseni. Ini antara yang paling mengujakan kalau nak beli emas. =) Bayangkan…

Terbaru di Akaun GAP Anda

Haa ini antara feature terkini yang ada di akaun GAP Public Gold personal anda ya. Anda boleh buat tukaran emas anda di akaun GAP ke bentuk tunai di C Wallet PG Mall. namun harus di ingatkan C Wallet bukanlah tempat ana mengeluarkan wang tunai melainkan di C Wallet tunai anda boleh digunakan untuk membuat belian…

3 Cara Mudah Beli Emas

Ada kala perkataan ‘beli’ agak menggerunkan ramai orang kerana ia memberi makna seolah duit kita habis untuk membeli emas. Sebenarnya dalam konteks ini, “beli emas” adalah membawa maksud menukarkan nilai duit tunai anda ke dalam bentuk emas yang memberi lebih nilai kepada pemiliknya. Hakikatnya duit anda tidak kehabisan tetapi ia telah ditukarkan kepada bentuk lain…

Kelebihan Menyimpan Emas

Ramai yang dan tahu kelebihan membuat simpanan emas ni sebenarnya atau mungkini ada juga yang kurang sedar akan kepentingannya. Marilah kita sesama melihat kenapa ia penting dalam kehidupan kita. Aset paling mudah dan mampu dimiliki Kenaikan harga emas dalam jangka masa panjang Semai tabiat menyimpan dengan emas Sesuai untuk simpanan masa depan seperti perkahwinan, pendidikan…

Edisi Lunar Terbaru 2020

Buat peminat edisi Lunar, ini mungkin menjadi tungguan ramai. Ya untuk tahun 2020 istimewa desain kali ini dibawakan Public Gold untuk koleksi bar emas 1 gram hanya dengan harga di atas. Namun kini sudah masuk batch ke2 rasanya dan harga menjadi RM1,055 untuk 5 grams di atas. Ia masih dikira rendah sebenarnya kerana dengan pembelian…

Trend Beli Belah Terkini di PG Mall

Lama saya tak menulis di blog sini. Hari ini terpanggil untuk berkongsi info apa yang menjadi trend terkini beli belah atas talian terutamannya di PG Mall. Beberapa tahun dulu, saya tak pernah tahu akan penggunaan wasap ni, begitu juga dengan e-banking. Biasanya untuk berhubung dengan ramai orang, saya lebih suka telefon dan mesej, namun setelah…