Jika ditanya Mas antara banyak-banyak corak bar emas Public Gold, yang mana satu paling disukai? Jawapannya pastilah desain BungaMas. Ya desain ni memang sangat cantik sebabnya ia bermotifkan SONGKET. Boleh tengok kehalusan corak songketnya pada bar emas BungaMas ni, tempaan teliti dan sangat berseni. Ini antara yang paling mengujakan kalau nak beli emas. =) Bayangkan dapat seketul BungaMas yang cantik ni, fuss terasa dunia ini ana yang punya, haha.

BungaMas ini adalah antara bar emas yang anda boleh beli, miliki dan simpan sebagai pelaburan. Beratnya adalah 10g, 20g, 50g dan 100g. Boleh pilih ikut keperluan semasa anda k.


Kaedah untuk mengetahui harga BungaMas

Harga semasa BungaMas boleh dilihat di laman sesawang Public Gold, www.publicgold.com.my dan tengok jadual yang tulis (𝗖𝗟𝗔𝗦𝗦𝗜𝗖/𝗕𝗨𝗡𝗚𝗔𝗠𝗔𝗦/𝗧𝗔𝗜𝗙𝗢𝗢𝗞) atau terus klik bagian produk di laman sesawang Public Gold. Di situ ada banyak info juga.

Kadar Susut Nilai atau Spread BungaMas adalah seperti berikut:
10g = 9%
20g = 8%
50g = 7.5%
100g = 7%

Kaedah Belian BungaMas adalah seperti berikut:

Outright Purchase: Ini ialah kaedah belian terus. Bayar harga penuh dan anda pergi ambil di mana-mana kaunter Public Gold yang berhampiran.

Syariah EPP4: Anda boleh bayar dalam tempoh 4 bulan. Habis bayar baru ambil di kaunter Public Gold. Jika habis bayar awal, boleh ambil awal.

Syariah EPP10: (hanya dengan promosi saja) Anda boleh bayar dalam tempoh 10 bulan. Habis bayar baru ambil di kaunter Public Gold. Kalau habis bayar awal, boleh ambil awal.

Pengeluaran GAP: Boleh keluarkan BungaMas daripada akaun simpanan emas GAP anda. Mudahkan! yang ni kumpul dikit-dikit emas anda, cukup grams keluarkan dari GAP.

𝐊𝐞𝐥𝐞𝐛𝐢𝐡𝐚𝐧 𝐁𝐮𝐧𝐠𝐚𝐌𝐚𝐬

  • Mesra ArRahnu: boleh digadaikan di mana-mana Arrahnu dengan mudah kerana ia boleh dikeluarkan daripada kapsul plastik.
  • Susut Nila/Spread Rendah: (bawah 10%)
  • Ikut harga semasa: Harganya bergerak mengikut harga emas pasaran dunia.
  • Desain ekslusif: Motif songket

Semoga bermanfaat, nak Mas bantu anda dapatkan koleksi pertama ini? WA terus ke +60196070105