Lama Mas tak menulis kat sini, dah tau kaa sekarang ni semua barang kemas 916 PG Jewel yang bernilai RM1000 dah keatas dah boleh di buat secara EPP4 tau. Eh Mas, apa EPP4 ni? =)

Ok dulu, barang kemas 916 ni kita boleh beli tunai bayar sedebuk jaa kan. Tapi kini dah boleh buat Easy Payment Purchase 4 kali bayar. Haa, biar betul ni? Ya benar sekali, malah bila belian dibuat di PG Mall (platform beli belah atas talian tu) banyak kelebihan yang kita dapat. Antaranya adalah:

  • harga segram emas 916 sangat rendah di PG Mall
  • ada banyak DISKAUN & KUPON yang boleh dinikmati
  • Setiap belian RM100 ke atas ada PENGHANTARAN PERCUMA dengan INSURAN
  • insentif rebat tunai sebanyak 0.5% untuk pembeli
  • insentif rebat tunai sebanyak 0.5% untuk referral juga
  • setiap belian barang kemas 916 RM1000 dan ke atas layak buat kaedah EPP4 iaitu bayaran ansuran sebanyak 4 kali
  • Untuk kaedah EPP4 ni, caj premium untuk belian tersebut adalah RM1 per gram emas
  • kos belian emas secara total biasanya menjadi jauh lebih rendah (ni Mas ada kongsi di pos sebelum ni)


Gold Bracelet AU916/22K – PGJB600112

Senang sangat tau nak buat belian kat sini terutama jika kita nak jimatkan masa ke kedai emas. Kita cuma tau apa saiz gelang atau cincin atau rantai yang kita mahu beli, lepas tu cari desain yang sesuai dan berkenan di hati di kedai PG Jewel yang memang terdapat di PG Mall ini. Boleh tengok harga di situ dan jika ada kupon kod atau duit extra dalam C-WALLET kita tu, semua boleh guna untuk di buat belian tersebut.

masukkan kod diskaun MURAH untuk dapatkan harga di atas ya =)

Pada pos sebelum ni Mas ada kongsikan cara nak kira kos per gram untuk barang kemas yang kita beli tu. Biasanya di PG Jewel, kos per gram barang kemas ia jauh lebih rendah kerana PG Jewel hanya mengenakan sedikit keuntungan nipis keatas setiap barang kemas di sini.

Kami di Public Gold sebolehnya mahu memberi perkhidmatan terbaik untuk semua pengguna emas kami. Justeru, adik akak yang ada sebarang kemusykilan untuk bantuan seterusnya boleh berhubung terus dengan Mas (sebagai wakil dealer yang berdaftar dengan Public Gold) ya. Mas gembira dapat memudahkan urusan kita bersama. =) Boleh emel terus kepada maslianapublicgold@gmail.com