Buku Rujukan Ilmu Emas

Tahun 2020 dah semakin hampir, impian untuk menyimpan emas masihkah menjadi sekadar impian atau sudah dimulakan dengan tindakan sebenar? Memana pun jawapannya its ok, jika masih belum mula tiada istilah lewat untuk mula. Jadikan tahun 2020 ini sebagai pemangkin baru untuk menyimpan emas dengan lebih tegar. Jika dah berjaya mulakan tahun ini, alhamdulillah dan TAHNIAH Mas ucapkan sebab dah buat satu tindakan untuk merealisasikan impian anda. Besar atau kecil sebuah tindakan itu bukan ukuran kejayaan namun tindakan kecil/besar yang dibuat secara konsisten itulah tanda aras sebuah impian yang berjaya terlaksana. mudah-mudahan dan aamiin.

Untuk mula simpanan emas, Mas syorkan bacalah buku ilmu emas. Ini adalah kerana dengan pendedahan info yang lebih banyak kita mudah untuk mencintai apa yang kita buat sepertinya menyimpan emas. Dulu, Mas bukanlan peminat emas apatah lagi untuk menyimpannya. Namun dengan kadar kesedaran yang tinggi untuk menyediakan tabung simpanan dan ilmu emas, Mas yakin simpanan emas adalah sangat bagus untuk beberapa tujuan.

  1. Kukuhkan nilai simpanan kita dengan emas kerana nilai emas tetap ADA walau apa jua keadaan ekonomi semasa.
  2. Pelbagaikan portfolio simpanan, tabung lain kebanyakkannya dalam bentuk wang tunai, justeru sediakan satu portfolio emas.
  3. Semakin hari harga emas semakin tinggi, mulakan seawal yang boleh. Benar ada waktu ia turun, namun dalam jangka masa panjang ia tetap tinggi.

Buku TRAVELOG EMAS: lebih fokus kepada kaedah memulakan simpanan tunai dan emas serta teknik-teknik kewangan yang mudah untuk dipraktiskan.

Buku WANG EMAS: lebih kepada manfaat emas sebagai simpanan, keadah untuk Arrahnu, cara memilih emas terbaik dan bagaimana untuk mula dengan cara yang betul.

Buku EMAS & SYARIAH: Emas dari sudut pandang syariah dan cara yang wajar setiap orang tahu sebelum mula dengan simpanan emas. Ia lebih kepada penjelasan hukum hakam belian emas dan Mas sangat menggalakkan setiap orang untuk membaca buku ini.

Di atas hanya 3 tajuk buku emas yang Mas kongsikan. Ada banyak lagi buku bermanfaat, cubalah cari dulu memana buku di atas. Baca dan manfaatkan ilmunya seterusnya mulakan dengan tindakan kecil. Boleh dapatkan di pautan di bawah ya, ikut langkah mudah.

1️⃣ Daftar akaun PERCUMA di sini 👉 http://bit.ly/2rkwU5J 👈
2️⃣ Lepas daftar, mohon verify emel anda
3️⃣ Muat turun aplikasi PG MALL di telefon pintar anda
4️⃣ Shake the world untuk dapatkan RM3

Bila anda mahu mulakan simpanan pertama anda, boleh maklumkan Mas untuk bantuan dan bimbingan seterusnya di wasap www.wasap.my/60196070105/mulaEMAS