Resepi ADA, BERI & DAPAT

Baru-baru ni bersembang dengan seorang sahabat, lama juga pelbagai cerita ada. Tapi ada satu yg menarik perhatian, untuk dikongsikan di sini. Kisah bagaimana nak menghadapi satu ujian dengan hati yg lebih santai menerima dengan pengurusan emosi yg betul. πŸ’— Ujian yang kami bawangkan hari tu adalah ujian keguguran yang kami sama-sama pernah alami. Ujian ini…

Bunyi Hujan adalah Terapi Jiwa

Saat menulis pos ini, hujan sedang turun renyai-renyai dan adakalanya ia lebat. Musim tengkujuh di pantai Timur sedang menjengah. Dulu, aku kurang gemar dengan bunyi hujan lebih-lebih lagi bila titisannya jatuh di atas atap rumah, bunyinya sangat menggangu pada fikiran. Namun, ia berubah setelah aku mula menghadirkan sepenuh kesedaranku terhadap bunyi alam sekeliling. Sejak kebelakangan…

Teknik Mindfullness

Teknik Mindfullness untuk uruskan EMOSI Ok ni Mas nak kongsi sikit apa yang dikatakan kaedah PERCUMA lagi mudah untuk uruskan emosi. Apa yang dikatakan sebagai seni mindfullness ni? Ok dalam bahasa lainnya ia juga boleh dikatakan sebagai teknik being present atau menghadirkan sepenuh kesedaran dalam diri mengenai apa yang ada sekitar diri, berada di mana,…

Edisi Lunar Set Bakal Tiba

Ok maaf lambat Mas maklum kat sini. Desain edisi LUNAR ini sekarang ni di buka untuk tempahan awal atau PREORDER. Ia bakal dapat dalam masa sebulan di kaunter-kaunter Public Gold seluruh Malaysia. Harga asal setiap 1 gram diatas adalah RM250 tapi untuk anda yang mahu menempah lebih awal, Public Gold menawarkan dengan pakej menarik seperti…

Kerana Aku Layak dengan Self Love

Hari ni nak kisahkan mengenai seni mencintai dan menyayangi diri atau dalam bahasa Inggerisnya adalah self love. Ia adalah seni yang sangat utama dan menjadi faktor penting dalam pembangunan sahsiah dan diri seorang manusia tak kira wanita mahupun lelaki. Apakah yang di katakan self love ini? Ia bukanlah seperti mana mementingkan diri kita tapi ia…

JIMAT RM BELI GELANG EMAS DI PG MALL

Rata-rata kaum wanita memang menggemari emas dalam bentuk barang kemas. Jika sebelum ni Mas dah bagi contoh bagaimana untuk kira kos per gram emas yang di beli dalam hantaran sebelum ni. Hari ni Mas nak kongsi bagaimana untuk anda dapatkan lebih pengjimatan membeli barang kemas di platform PG Mall. Tapi sebelum mula, perkara pertama yang…

Selamat Datang 2019

Alhamdulillah, masih diberi peluang untuk terus hidup hingga ke saat ini. Biasanya bila disebut tahun baru ni, Mas mesti teringat akan impian-impian tahun baru yang biasanya akan ditulis sebelum masuk tahun baru. πŸ˜‚ Menulis impian adlaah perkara yang agak mengujakan pada Mas sebab ia memberi satu suntikan semangat luar biasa untuk gapai. Dan biasanya impian-impian…

Promosi DEALER Januari 2019

Promosi Dealer Terbaik 2019πŸ‘πŸ‘πŸ‘ 1)Tawaran Istimewa untuk β€œDealer Recruitment Driveβ€πŸ”΅ Jadi DEALER hanya dengan belian serendah  50 grams akaun GAP dalam 1 resit. πŸ‘πŸ— Terhad untuk 100 pax sahaja. πŸ§πŸ— Tempoh promosi: 1st Januari – 31st Januari 2019. 2) EASY PURCHASE PAYMENT* (EPP10) β€œDealer Recruitment Driveβ€πŸ”΄ Jadi PRIORITY DEALER  hanya dengan belian minima 150 gram…

Tawaran 1 gram Gold Bar Sempena tahun 2019

Tahun 2019 semakin hampir, dengan berita harga emas bakal melonjak lagi. Ini masa terbaik untuk buat belian atau simpanan emas. Mas suka sangat nak kongsi kenapa simpanan emas ni menjadi satu kaedah yang agak penting selain daripada kaedah-kaedah dan fasiliti kewangan yang lain. Ini adalah berdasarkan pengalaman sendiri yagn ketirisan simpanan tunai. Pedih tau berniaga…

Keropok Keping pun ada di PG Mall

Resmi Kudapan Orang Terengganu ni bersama PG Mall meneroka pasaran seluruh Malaysia, Brunei & Singapore. Biar betul, jual keropok jer pun tapi ada di platform PG Mall? Ya betul. Inilah era digital yang semakin berkembang pesat di abad ini. Tak kira apa jua produk anda, selagi ia masih didalam kategori yang dibenarkan PG Mall, ayuh…

Apa TUJUAN simpan emas?

Jumaat, 14.12.18 Mas hadir ke seminar emas anjuran Public Gold disini. Tuan penceramah hari itu adalah Tn Azman, seorang yang banyak pengalaman dalam bidang ini. Apa yang nak dikongsikan disini mungkin perkara biasa, tapi ia masih relevan untuk diteliti lagi. Mudah saja soalan beliau, apa tujuan anda simpan emas? Sebelum memulakan simpanan emas, ada faktor…

PG Mall Medan Pemasaran Produk Era Digital

Ini kisah antara sahabat online yang menyahut perkongsian Mas setelah balik JLT ke36 baru-baru ini. Bila Mas berkisahkan kepadanya mengenai PG Mall adalah peluang terbaik untuk dia pasarkan produk niaganya disitu. Dua hari lepas, Mas dapat berita yang mana produknya telah lulus untuk pameran, walaupun hanya bermula dengan 1 produk yang diluluskan. Beliau mempunyai rangkaian…

Tips Capai Target Simpan Emas

Jom baca cara-cara yang mungkin sesuai untuk dijadikan panduan menyimpan emas setiap bulan mengikut bajet dan keperluan kewangan masing-masing. Situasi #1: En Ali mempunyai bajet RM200 untuk di alihkan kepada simpanan emas daripada jumlah pendapatan bulanan beliau. Apa yang En Ali boleh lakukan adalah seperti berikut: Membuka akaun emas GAP untuk dirinya dengan mulaan RM200…

Jongkong Pelaburan Emas & Dinar

Ramai juga dari kalangan pelanggan dan sahabat yang bertanyakan perihal perbezaan antara  jongkong emas dan syiling dinar yang terdapat di Public Gold. Sebenarnya ia masih emas dengan sifat-sifat yang sama, cuma kategori yang berbeza. =) BENTUK keduanya berbeza. Jongkong emas lebih dikenali dengan bentuk petak atau bersegi empat, manakala dinar adalah berbentuk bulat iaitu seperti…

Kenapa Produk anda Wajib Ada di PG MALL

Era kini adalah era digital dimana semua produk perniagaan boleh dijual di atas talian. Kuasa membeli diatas talian tersangatlah besar biar apa pun keadaan ekonomi negara mahupun individu itu sendiri. =) Ia terbukti dengan kemunculan pelbagai platform atas talian yang memberi peluang banyak untuk usahawan memasarkan produk  mereka diatas talian dengan lebih mudah dan cepat….

BUKU TRAVELOG EMAS

BUKU TRAVELOG EMAS Buku ini ditulis oleh Tuan Hafizul Hakim. Khas untuk anda yg nak tambah ilmu simpanan n pelaburan. Di dalam buku ini bukan hanya bagi anda ilmu berkaitan tentang emas malah sentuh tentang pengurusan kewangan, panduan beli rumah, dan sebagainya. Penulis tulis guna ayat santai, golongan sasaran khusus untuk orang muda yang terkapai-kapai…

Akaun GAP Emas Public Gold

Posted by Masliana Ibrahim on Friday, 30 November 2018 Apa itu  akaun GAP Public Gold? GAP adalah singkatan untuk “Gold Accumulation Program” atau dengan lebih mudah lagi ia akaun akumulasi emas. Akaun GAP adalah akaun simpanan emas Public Gold, konsep yang sama seperti akaun simpanan tunai kita di bank. πŸ’° Siapa yang disarankan untuk buka…

Kenapa Pendapatan Pasif itu Penting?

Apakah yang dinamakan pendapatan pasif dan pendapatan aktif? Seringkali kita mendengar vokab ini dalam kehidupan seharian kan. Ok jom teruskan bacaan penulisan untuk topik ini. Pendapatan pasif adalah sebuah pelaburan atau usaha yang dibuat sekali tapi pulangannya berkali-kali. Manakala, pendapatan aktif pula adalah usaha yang diulang buat (aktif) bagi membawa hasil yang berkali-kali. Contoh pendapatan…