Posted by Masliana Ibrahim on Friday, 30 November 2018

Apa itu  akaun GAP Public Gold?

GAP adalah singkatan untuk “Gold Accumulation Program” atau dengan lebih mudah lagi ia akaun akumulasi emas. Akaun GAP adalah akaun simpanan emas Public Gold, konsep yang sama seperti akaun simpanan tunai kita di bank. 💰

Siapa yang disarankan untuk buka akaun GAP?
✅ anda yang mahu mula dgn skala kecil seperti 1gram. Inilah yang bestnya simpan emas di Public Gold, anda tak perlu nak tunggu bajet besar pun untuk mula simpanan. Mula sahaja dengan bajet yang ada serendah 1 gram pun dah boleh. Dan lagi, tukaran nilai duit tersebut akan ditukar ke dalam bentuk emas yang sama tara dan nilainya pada saat anda buat belian atau kunci harga.

✅ anda yang ingin menyimpan secara konsisten dengan target contoh 1bulan1gram. Sekarang ini lagi lah peluang sangat mudah untuk mendisiplinkan simpanan anda secara konsisten setiap bulan dengan kaedah standing instruction. Ini sangat bagus untuk dimulakan bagi menjamin simpana emas anda bertambah setiap bulan, dapat gaji terus dipotong awal masuk ke dalam simpanan emas. Mudah kan, untunglah anda yang guna kaedah ni. Lepas setahun sedar tak sedar, dah ada 12 grams emas. =)

Posted by Masliana Ibrahim on Friday, 30 November 2018

Faedah Buka Akaun GAP.
✅ Boleh mula dengan serendah 1gram iaitu sebanyak RM177 sahaja pada hari ini 02.12.18
✅ simpanan PERCUMA dalam GAP tiada fi dikenakan utk emas anda
✅ boleh tambah simpanan emas pada bila-bila masa melalui website Public Gold www.publicgold.com.my
✅ boleh keluarkan emas fizikal (Gold bar 999.9) pada bila-bila masa serendah 1 gram di mana-mana cawangan Public Gold seluruh Malaysia tanpa had
✅ Harga berdasarkan carta emas Public Gold ikut pasaran dunia, justeru ia berubah setiap 24 jam sehari. Anda boleh semak harga di laman sesawang Public Gold untuk mendapat kepastian.
.

Cara Keluarkan Emas dari akaun GAP.

Anda boleh pilih desain jongkong emas biasa mahupun edisi syiling emas iaitu dinar sebelum mengeluarkan emas dari akaun GAP anda. Contohnya dalam GAP uols ada 11gram, rasa cam nak pegang 10 gram goldbar kat tangan, boleh keluarkannya kat kaunter Public Gold dan pilih mana-mana desain jongkong yang ada di cawangan untuk simpanan peribadi. Dengan syarat ada baki 1gram mesti disimpan untuk pastikan akaun GAP anda aktif ok. 😄 Pendek kata, simpan emas di Public Gold dan anda boleh pegang emas fizikalnya, ia bukan sekadar simpanan diatas kertas, tapi ia jelas dan telus.

Oh ya masa saya sedang menulis artikel ini, ada perkhabaran dari Public Gold untuk desain-desain dinar baru dan jongkong emas yang bakal tiba. Inilah peluang anda nak menyimpan koleksi desain cantik-cantik dengan jongkong emas Public Gold dan mulai sekarang, jop tambah grams emas anda didalam akaun GAP. Nanti stok desain baru sampai, ia lebih mudah untuk anda dapatkannya dengan segera. =)
.
Mudahkan. Nak mula hari ini, anda boleh kujungi memana cawangan Public Gold yang berdekatan dengan kawasan anda. Nanti kat sana khabarkan mereka yang uruskan pembukaan akaun GAP anda, nama Masliana Ibrahim (PG00109522) sebagai introducer anda k.  Atau lebih mudah, WA saya untuk bantu anda dengan lebih segera. =)

Selamat menyimpan emas!