PG Mall

PG Mall dan Pendapatan Pasif

PG Mall adalah salah satu produk ekslusif Public Gold dan ia merupakan platform atas talian untuk membeli belah mahupun berniaga. Anda boleh pilih kategori sebagai shoppers atau sekiranya anda seorang usahawan yang memerlukan satu platform atas talian bagi memasarkan produk anda secara lebih meluas, inilah wadah terbaik untuk anda. Slot PG Mall untuk usahawan akan saya ulas nanti di pos yang lain k. =)

contoh cara mudah memasarkan produk anda di platform PG Mall

Ok sebagai seorang pengguna, banyak manfaat yang boleh didapati di PG Mall ini. Saya sendiri salah seorang pengguna platform PG Mall untuk keperluan barang-barang dapur rumah saya, kini saya lebih senang membeli di PG Mall di kedai yang sama iaitu MYDIN HYPERMART. Kenapa saya berbuat demikian? Pada mulanya saya tak nampak akan kepentingan PG Mall ini untuk hidup saya. Setelah saya menghadiri JLT ke 36 baru-baru ini, ia sangat membuka mata hati dan minda untuk berhijrah daripada membeli belah dikedai fizikal iaitu MYDIN dan GIANT HYPERMARKET (saya biasa membeli keperluan harian disini kerana Kuala Terengganu ni sangatlah limited tempatnya =) ), saya ubah kepada MYDIN juga tapi dengan platform atas talian iaitu di PG Mall.

Antara barang keperluan dapur yang boleh didapati di PG Mall ini adalah seperti Milo, teh, kopi, garam, gula, pampers anak, sabun mandian, sabun basuh, syampu dan semua produk asas lain. namun begitu,  produk lain seperti barang kemas dari PG JEWEL, telefon bimbit, handbag, peralatan perabot dan banyak lagi produk lain yang ada disini. Jom daftar dulu diri anda sebagai pengguna disini untuk mencipta akaun C Wallet. Cara nak berdaftar dengan PG Mall adalah seperti berikut:

Klik 👉 http://bit.ly/2zyRDnM

atau scan saja QR kod PG Mall ini

Imbas dengan telefon bimbit anda daftar emel anda dan introducernya PG00115724 atau http://bit.ly/2zyRDnM

Manfaatnya adalah seperti berikut: 

  • dapat insentif dalam bentuk “cash back” untuk setiap belian saya
  • dapat peluang untuk cabutan bertuah yang PG Mall selalu buat dimana hadiahnya merupakan gold bar atau dinar, gelang leather Aurora Italia, cash voucher, charms Aurora Italia dan pelbagai lagi
  • biasa dapat pengeposan percuma untuk belian RM100 dan keatas
  • penghantaran ke depan pintu rumah oleh DHL
  • jimat masa dan tenaga saya untuk ke kedai fizikal
  • mudah untuk surirumah yang sibuk berniaga  seperti saya =)
  • boleh membeli 24 jam sehari sepanjang minggu dan saya cuma perlu aturkan masa bebila ia sesuai
  • banyak DISKAUN dan promosi lain
  • dapat kupon tambahan dari MYDIN apabila membeli disini untuk setiap RM100 yang dibelanjakan

dan yang paling menarik hati saya adalah “cash back” sebagai insentif belian keperluan bebarang dapur saya. =) Kat tempat lain ini tiada dan saya rasa ia sangat baik untuk menjana pendapatan pasif saya. Bagaimana dan apakah yang dimaksudkan dengan pendapatan pasif.

Pendapatan pasif disini adalah pendapatan yang secara tidak langsung terhasil  daripada aktiviti belian barang groceries kita di PG Mall dalam bentuk insentif rebat tunai. Sebagai contohnya RM100, anda dapat RM0.50. PG Mall ada kelebihan ini dan sangat bagus untuk pemangkin ekonomi keluarga kita.

PG Mall menyediakan pendapatan pasif dengan 3 kaedah yang berbeza seperti berikut:

  • Buat belian dengan insentif cash back sebanyak 0.5%
  • Shake the globe iaitu goncangkan dunia yang ada dalam aplikasi PG Mall, sila muat turun apps PG Mall ini ke dalam telefon bimbit anda
  • Redeem hadiah atau cash voucher di dalam KOTAK AJAIB di laman sesawang PG Mall.

saya ingin membicarakan disini adalah bagaimana untuk menjana pendapatan pasif  anda dengan hanya membuat belian groceries sebanyak seminima RM100 sebulan. Walaupun insentifnya hanya RM0.50, bayangkan kuasa gandaan RM0.50 ini menjadi lebih besar apabila anda berkongsi manfaat membeli di PG Mall dengan kawan-kawan terdekat mahupun keluarga dan saudara-mara anda. =) Nama pun pendapatan pasif kan, anda hanya perlu fahamkan mereka point-point disini dan sampaikan info ini kepada mereka. Insyaallah pasti ada manfaat untuk anda kembali. Jom kita baca kisah seterusnya dengan fahamkan kaedah slide dibawah.

Ini adalah insentif rebat tunai yang PG Mall sediakan untuk para pembeli. Contoh dibawah berdasarkan minima belian RM100 sahaja.

Semua insentif rebat tunai ini akan dimasukkan ke dalam akaun C Wallet anda sekiranya amaunnya RM100 dan ke bawah. Untuk amaun RM100 dan keatas, amaun insentif tersebut akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda.

hanya dengan membeli minima RM100 barang keperluan dapur rumah, kita dapat insentif rebat tunai sebanyak RM0.50. Syukur dulu intipatinya baru Dia tambah lagi. Apa nak buat? Jom kita lihat bagaimana ia dapat digandakan pendapatan ini.
Anda kongsikan link referral anda setelah berdaftar di PG Mall dengan rakan taulan dan adik beradik anda. Mereka akan menjadi TIER 1 untuk anda. Cerita perkara kebaikan yang sama dan ajak mereka bertukar platform belian groceries mereka di PG Mall. Mereka dapat RM0.50 dan anda juga dapat sama.
Mereka turut berdaftar berkongsikan manfaat yang sama dengan ramai rakan sekerja mereka. Ini akan membina Tier-tier yang berikutnya.
Inilah corak insentif rebat tunai hasil belian di PG Mall yang disebut sebagai pendapatan pasif anda
Setiap tier di anggarkan seramai 50 orang dan setiap mereka mencari lagi 50 orang yang boleh menukar platform belian mereka di PG Mall hanya dengan minima RM100 sahaja setiap bulan
Ia mampu dijana oleh surirumah atau sesiapa sahaja yang memang mahukannya. 

Jom kita sama-sama membina empayar PG Mall untuk jana pendapatan pasif. Ia mudah dan percuma, hanya perlu tukar platform belian keperluan harian anda dengan PG Mall.

Nota: semua gambar poster insentif diatas adalah ehsan tim PG Mall, terima kasih Xyn Lin.