Apa disebalik PG KOD anda.

Alhamdulillah untuk semua yang dah ada PG KOD, ini bermakna anda dah berjaya membuka akaun Public Gold untuk simpanan emas. Tahniah. Dengan PG KOD tersebut anda boleh mengakses 3 akaun yang berikut: Public Gold www.publicgold.com.my PG Mall di www.pgmall.my Aurora Italia di www.auroraitalia.net Public Gold di www.publicgold.com.my Apabila anda mengakses website PUBLIC GOLD, anda boleh…

Promosi DEALER Januari 2019

Promosi Dealer Terbaik 2019๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ 1)Tawaran Istimewa untuk โ€œDealer Recruitment Driveโ€๐Ÿ”ต Jadi DEALER hanya dengan belian serendah  50 grams akaun GAP dalam 1 resit. ๐Ÿ‘๐Ÿ— Terhad untuk 100 pax sahaja. ๐Ÿง๐Ÿ— Tempoh promosi: 1st Januari – 31st Januari 2019. 2) EASY PURCHASE PAYMENT* (EPP10) โ€œDealer Recruitment Driveโ€๐Ÿ”ด Jadi PRIORITY DEALER  hanya dengan belian minima 150 gram…

Keropok Keping pun ada di PG Mall

Resmi Kudapan Orang Terengganu ni bersama PG Mall meneroka pasaran seluruh Malaysia, Brunei & Singapore. Biar betul, jual keropok jer pun tapi ada di platform PG Mall? Ya betul. Inilah era digital yang semakin berkembang pesat di abad ini. Tak kira apa jua produk anda, selagi ia masih didalam kategori yang dibenarkan PG Mall, ayuh…

Kenapa Pendapatan Pasif itu Penting?

Apakah yang dinamakan pendapatan pasif dan pendapatan aktif? Seringkali kita mendengar vokab ini dalam kehidupan seharian kan. Ok jom teruskan bacaan penulisan untuk topik ini. Pendapatan pasif adalah sebuah pelaburan atau usaha yang dibuat sekali tapi pulangannya berkali-kali. Manakala, pendapatan aktif pula adalah usaha yang diulang buat (aktif) bagi membawa hasil yang berkali-kali. Contoh pendapatan…

Kenapa saya pilih Public Gold

Ini kisah benar dari pengalaman sendiri. =) Sejak beberapa tahun dulu, saya memang terlibat dalam perniagaan atas talian. Inilah punca pendapatan keluarga saya ketika itu. Namun, ada satu ketika saya dapati simpanan tunai semakin susut dan ada saat yang ia tiada. Ini sering berlaku apabila tiba masa untuk buat pusingan modal, saya biasanya terpaksa menggunakan…

Siapkan matlamat jelas

  Setiap orang yang menyimpan emas ada matlamatnya. Perlu diinatkan bahawa, simpanan emas hanyalah salah satu alternatif kaedah simpanan kewangna  yang ada didunia ini. Sama seperti simpanan di bank, fixed deposit, tabung haji, asb, ahb dan sebagainya. Semua kaedah itu kita pilih atas dasar menyimpan untuk jangka masa yang panjang dan lebih selamat. Adapun dengan…