Tawaran Hebat 11.11 di PG Mall

Sedia maklum bahawa 11.11 yang bakal tiba nanti ni akan ada acara jualan besar-besaran di PG Mall. Ada banyak tawaran yang menarik kerana banyak produk yang dijual pada harga runtuh sebanyak 50% hingga 70%, hari ini saja untuk produk terpilih. Anda yang suka membeli belah pada musim tawaran lebat seperti ini dianjurkan turut sama melihat…

BungaMas, bar emas paling cantik & ekslusif

Jika ditanya Mas antara banyak-banyak corak bar emas Public Gold, yang mana satu paling disukai? Jawapannya pastilah desain BungaMas. Ya desain ni memang sangat cantik sebabnya ia bermotifkan SONGKET. Boleh tengok kehalusan corak songketnya pada bar emas BungaMas ni, tempaan teliti dan sangat berseni. Ini antara yang paling mengujakan kalau nak beli emas. =) Bayangkan…

Terbaru di Akaun GAP Anda

Haa ini antara feature terkini yang ada di akaun GAP Public Gold personal anda ya. Anda boleh buat tukaran emas anda di akaun GAP ke bentuk tunai di C Wallet PG Mall. namun harus di ingatkan C Wallet bukanlah tempat ana mengeluarkan wang tunai melainkan di C Wallet tunai anda boleh digunakan untuk membuat belian…

3 Cara Mudah Beli Emas

Ada kala perkataan ‘beli’ agak menggerunkan ramai orang kerana ia memberi makna seolah duit kita habis untuk membeli emas. Sebenarnya dalam konteks ini, “beli emas” adalah membawa maksud menukarkan nilai duit tunai anda ke dalam bentuk emas yang memberi lebih nilai kepada pemiliknya. Hakikatnya duit anda tidak kehabisan tetapi ia telah ditukarkan kepada bentuk lain…

Kelebihan Menyimpan Emas

Ramai yang dan tahu kelebihan membuat simpanan emas ni sebenarnya atau mungkini ada juga yang kurang sedar akan kepentingannya. Marilah kita sesama melihat kenapa ia penting dalam kehidupan kita. Aset paling mudah dan mampu dimiliki Kenaikan harga emas dalam jangka masa panjang Semai tabiat menyimpan dengan emas Sesuai untuk simpanan masa depan seperti perkahwinan, pendidikan…

Edisi Lunar Terbaru 2020

Buat peminat edisi Lunar, ini mungkin menjadi tungguan ramai. Ya untuk tahun 2020 istimewa desain kali ini dibawakan Public Gold untuk koleksi bar emas 1 gram hanya dengan harga di atas. Namun kini sudah masuk batch ke2 rasanya dan harga menjadi RM1,055 untuk 5 grams di atas. Ia masih dikira rendah sebenarnya kerana dengan pembelian…

Trend Beli Belah Terkini di PG Mall

Lama saya tak menulis di blog sini. Hari ini terpanggil untuk berkongsi info apa yang menjadi trend terkini beli belah atas talian terutamannya di PG Mall. Beberapa tahun dulu, saya tak pernah tahu akan penggunaan wasap ni, begitu juga dengan e-banking. Biasanya untuk berhubung dengan ramai orang, saya lebih suka telefon dan mesej, namun setelah…

Salam Ramadan

Cepatnya masa berlalu, kejap jer dah masuk Ramadan lagi. Alhamdulillah masih diberi peluang dan ruang untuk sama-sama menikmati Ramadan kali ini. =) Ramai yang bertanyakan Mas, gold bar edisi Raya dah sampai ke belum. Semua tak sabar nak dapatkan edisi raya 1 gram gold bar kali ni desainnya pada pandangan Mas agak comel. Ada yang…

Apa disebalik PG KOD anda.

Alhamdulillah untuk semua yang dah ada PG KOD, ini bermakna anda dah berjaya membuka akaun Public Gold untuk simpanan emas. Tahniah. Dengan PG KOD tersebut anda boleh mengakses 3 akaun yang berikut: Public Gold www.publicgold.com.my PG Mall di www.pgmall.my Aurora Italia di www.auroraitalia.net Public Gold di www.publicgold.com.my Apabila anda mengakses website PUBLIC GOLD, anda boleh…

EPP4 untuk Barang Kemas PG Jewel

Ini adalah cara mudah untuk anda mahu menggunakan kaedah EPP4 di platform PG Mall. Kaedah EPP4 adalah Easy Payment Purchase yang kini boleh dimanfaatkan untuk semua barang kemas PG Jewel sebannyak 4 kali bayaran sahaja. Langkah 1: Pilih produk PG Jewel Pembeli boleh login atau daftar belian di PG Mall (https://pgmall.my/register?referralPgCode=PG00109522) Belian minima RM1000 dan…

Jual Emas Lama di Public Gold

Kebelakangan ini, ramai yang bertanyakan isu ini kepada Mas. Bagaimana jika dalam simpanan barang kemas atau koleksi emas anda ada emas dalam kategori berikut: barang kemas yang ada kerosakan, patah, kemek atau apa jua kategori rosak barang kemas desain lama yang dalam hati rasa nak di tukar dengan desain baru =) jongkong emas yang tidak…

Dah Raikan Diri Bulan Januari 2019?

Pejam celik pejam celik, tub-tub dah nak masuk bulan kedua dalam tahun 2019. Justeru di hari-hari terakhir januari ni,. Mas suka nak ingatkan sahabat sekalian untuk meraikan diri anda untuk apa jua status kerjaya anda sekarang; bekerja kerajaan atau swasta bekerja sendiri/berniaga atau usahawan surirumah pelajar dan apa saja, you name it ok. Ini masa…

SIMBOLIKNYA 0.5 GRAM TERIMA KASIH

Mudah sebenarnya nak meraikan atau berterima kasih kepada seseorang di atas kebaikan yang diberi, ucapkan “terima kasih.” 💖 Atau untuk jadikan ia memori yang lebih indah, kata-kata “terima kasih” ini boleh diterjemahkan dalam bentuk hadiah berharga. 😍 Di Public Gold, ada desain khas jongkong emas yang penuh kata-kata terima kasih pelbagai bahasa. Jujurnya, ia desain…

Edisi Lunar Set Bakal Tiba

Ok maaf lambat Mas maklum kat sini. Desain edisi LUNAR ini sekarang ni di buka untuk tempahan awal atau PREORDER. Ia bakal dapat dalam masa sebulan di kaunter-kaunter Public Gold seluruh Malaysia. Harga asal setiap 1 gram diatas adalah RM250 tapi untuk anda yang mahu menempah lebih awal, Public Gold menawarkan dengan pakej menarik seperti…